Zastanawialiście się kiedyś czy warzywa w lodówce są na odpowiednim miejscu ?
Napoje i mleko na pewno powinny być w bocznych półkach ?
A co do szuflad ?
 Otóż ja dzisiaj Ci w tym pomogę!
Najwyższa półka (odpowiednia temperatura to około 8 stopni)
-sól
-mleko
-ciasta domowe
 -przetwory otwarte słoiki i produkty które mają etykietę"po otwarciu należy przechowywać w lodówce"
 Środkową półka (odpowiednia temperatura to około 4/5 stopni)
- ugotowany obiad na następny dzień
- sery
- nabiał
- jaja
- maslo
- jogurt
 Dolna półka (odpowiednia temperatura to około 2 stopni)
- mięso
 - świeże ryby
W szufladach (odpowiednia temperatura to około 10 stopni)
- owoce i warzywa
Półki na drzwiach (odpowiednia temperatura od 10 do 15 stopni)
-musztarda
-keczup
-majonez
 

Komentarze